Wednesday, March 8, 2017

Ziua femeii - o zi de armonie

Azi e despre mame și iubite, despre surori și învățătoare, despre colege și partenere, azi e despre femeie... ”Fără femeie nu este armonie în lume”, a spus papa Francisc de curând. Și fără falsă modestie, îi dăm dreptate, drept pentru care l-am numit ”Armonie” pe cel de-al cincilea prieten din cutia ta cu sucuri-miracol. Am îmbinat armonios verdele spanacului, dulceața strugurelui alb, aroma țelinei cu o picătură de lime. Rezultatul te va surprinde!



Beneficii: anti-îmbătrânire, creșterea imunității, menținerea sănătății pielii, previne degenerarea maculară, detoxifiant.


Conținutul bogat de antioxidanți din sucul de struguri reduce stresul oxidativ exercitat de radicalii liberi asupra celulelor sănătoase. Prin urmare, previne îmbătrânirea prematură, ajutând țesutul cutanat să se mențină suplu, tânăr și lipsit de linii fine, riduri sau pete cutanate.


Prin complexul de vitamine și minerale pe care îl oferă organismului, sucul de spanac întărește sistemul imunitar, menține sănătatea pielii si grăbește vindecarea leziunilor diverse. Dacă bei în mod regulat suc de spanac, îți reduci substanțial riscul de a suferi de ateroscleroza mai târziu în viață.


Tulpina de țelină (apio)  este bogata în vitamine, dintre care cele mai importante sunt vitamina A, B-uri, E, D si vitamina K, fibre, antioxidanți ca zea-xantina, luteina si beta-carotenul care au rol protector împotriva cancerului, acid folic, dar și minerale ca potasiu, calciu, magneziu, mangan. Și să nu uităm nici că tulpina de țelină se numără printre legumele cu cele mai puține calorii.


Vitamina C, antioxidantul conținut de lime din abundență, protejează ochii de efectele îmbătrânirii previne degenerarea maculară. Conținutul de potasiu din fructele de lime înlătură substanțele toxice care se acumulează în rinichi, vezica urinară si uretră.

No comments:

Post a Comment